Fakta om: Outrup

Outrup ligger i den vestjyske natur tæt ved Vesterhavet. Byens omkring 1.000 indbyggere nyder godt af omgivelserne, som blandt andet byder på golfklub, speedwaybane og masser af naturskønne muligheder for at bevæge sig til fods og på cykel.

Børnefamilierne har gode kår i byen med børnehave og dagpleje samt skole fra 0.-6. klasse. Herefter går de store børn fra 7. klasse på skolen i Nørre Nebel. I fritiden er der et stort udvalg af aktiviteter for alle aldre, og især gymnastik og speedway har en højborg i Outrup.

De daglige indkøb klarer byens indbyggere nemt i Dagli’Brugsen og ved den lokale bager.
Pendler man til job, er der kun omkring et kvarters kørsel til Varde og cirka 30 minutter til Skjern, Esbjerg eller motorvejen, hvor du hurtigt kommer øst på mod Kolding. Outrup har også togstation.

Tæt på natur og attraktive feriebyer

Outrup er beliggende ca. 15 km nordvest for Varde. Vest for byen finder man inden for 10 km både Henne Strand og Filsø. Henne Strand er en af vestkystens mest attraktive feriebyer og Filsø, lige vest for Outrup, var tidligere var en af Danmarks største søer, og området har siden 2010 har været genstand for et stort og spændende naturgenopretningsprojekt. Der er togstation i Outrup, samt cykelsti til områdets større byer, og det er derfor også muligt at komme til og fra byen uden bil.


Afstande til andre byer:

 • Varde: 15 minutter (13 km)
 • Esbjerg: 32 minutter (34 km)
 • Grindsted: 40 minutter (52 km)
 • Vejen: 43 minutter (66 km)
 • Skjern: 29 minutter (35 km)
 • Herning: 61 minutter (72 km)
 • Vejle: 70 minutter (93 km)

Fritid og foreninger

I Outrup kan du dyrke alt fra fitness til tennis i byens idrætscenter, og er dit barn mere til action, har Outrup en dygtig speedwayklub.
Gymnastikforeningen byder på et væld af hold til både de helt små og dem med flere år i benene. Prøv for eksempel at gå med i klubbens gåfællesskab.

Fun fact Otto Frello

Maleren Otto Frello er barn af byen og byen har senest smykket gadebilledet med reproduktioner af mange af hans fantasifulde malerier. Skulle man være interesseret i at se mere om Otto Frellos eventyrlige malerier og kunstneriske virke, kan man besøge Museum Frello i Varde, som indeholder Danmarks største samling af malerens malerier.

Se flere af malerierne i Outrup her

Outrup som by Butikker og erhverv

Køb ind i byens lokal Dagli’Brugsen og hent friske morgenbrød ved bageren. I området omkring byen findes også flere gårdbutikker med lækre lokale varer.
Melder sulten sig om aftenen, er der både pizzeria/grill samt Hotel Outrup, hvor du også kan holde fest. Mangler man tøj og sko er der ikke langt til hverken butikkerne i Nørre Nebel, Varde eller i badebyerne langs vandet.

Dagligvarer og udvalgsvarer

Mad og drikke

Serviceerhverv

Erhverv

 • XL-Byg

 • Outrup VVS
 • P Jensen og Sønner ApS

 • Kirchheiner EL
 • BS Riber Aps

 • Vognmand Hans Sørensen
 • Kroto Byg

 • Thor Byg ApS

Ovenstående er kun et udpluk af byens butik og erhvervsmuligheder, se mere her:

Skole og børnepasning

På Outrup Skole er der en tryg base for indskoling og mellemtrin op til 6. klasse, hvor eleverne også kan gå i SFO og juniorklub. Herefter samles de store skolebørn fra 7. klasse i på skolen i Nørre Nebel, som nås på 14 minutter med toget.

De helt små hygger sig til dagligt hos byens dagplejere eller i byens børnehave, hvor der er klappedyr og fokus på udelivet.

Boliger i Outrup

Du får meget hus for pengene i det vestjyske, og i Outrup er der mulighed for at finde bolig til singlen eller den sammenbragte storfamilie. Går du med byggedrømme, er der også byggegrunde at få i de nye kvarterer i byen.

Drømmer du om at bygge selv?
Find Byggegrunde til salg

Vil du se boliger til salg?
Besøg Boliga.dk

... eller søger du lejebolig
Besøg Varde Bolig Administration
Besøg Bolig Syd Vest

Byrepræsentanter

Mette Lauridsen og Niels Jørgensen

Tlf. 2287 0260

niels-mette@g33ks.dk